İşgale ve Kadın Düşmanlığına Karşı Ayağa Kalk: Çiçek Kobané’yi Sahiplen!

1339

21 Ekim günü, AKP faşist rejiminin Rojava’ya yönelik başlattığı işgal girişimi kapsamında, Gire Spi cephesine yapılan saldırılarda, Çiçek Kobane adlı kadın yoldaşımız, cani çete sürülerinin eline yaralı olarak esir düştü. Çetelerin sosyal medya üzerinden yayınladıkları videolarda, kadın yoldaşımızın ne gibi bir caniliğin elinde tutsak olduğu alenen görülmektedir.

Kuzey Kürdistan’da Ekin Wan’a, Efrin’de Barin Kobane’ye, yine Gire Spi’de Hevrin Halef’e ve Amara Renas’a yönelik yapılan cani saldırılarda da görüleceği üzere, çetelerin kadın özgürlük savaşçılarına ve mücadelesine yönelik saldırıları sistematik bir biçimde sürmektedir. Ataerkinin en uç temsilcileri olarak bu çeteler ve onların hamisi olan AKP rejimi, bu saldırıları alenen bir zafer olarak görmekte. 2011’den bu yana, Rojava’lı kadın özgürlük savaşçılarının, IŞİD çetelerinin kadın düşmanlığına, tecavüzcülüğüne ve caniliğine karşı yürüttüğü mücadelenin ve kazandığı zaferlerin, rövanşını alma çabasındalar.

Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları videoda, “Boğazını keseceğiz” sloganları ile sevinç naraları atan çeteler, alenen bir insanlık suçu işlemektedirler. Bu canilik, sadece kadın yoldaşımızın kendisine değil, onun şahsında Rojava’da özgürlük mücadelesi yürüten tüm kadın savaşçılara ve bu mücadeleye omuz veren dünyadaki tüm kadınlara yönelik gerçekleşmiştir.

AKP rejimi, Çiçek Kobane yoldaşımızı derhal YPJ güçlerine teslim etmelidir! Buradan, Çiçek Kobane yoldaşımız şahsında, bu caniliğe ve kadın düşmanlığına dur demek için tüm Türkiyeli, Kuzey Kürdistanlı ve dünyanın her yerinden kadınları ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Patriyarkal kapitalist sisteme karşı, onun cihadist selefi gericiliği ile bezeli bugünkü pratiğine karşı tek gerçekçi seçeneğin silahlı mücadele olduğu ısrarında bulunan YPJ’li kadın özgürlük savaşçılarına omuz vermenin tam zamanıdır!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Adınızı buraya yazınız